Как да работим в понеделник?

 

Няколко съвета помагат да се настроите за деловите занимания

 

 

Понеделник е тежко да се работи, но днес е още по-сложно. Не стига, че ни взеха един час от неделята, като преминахме към лятното часово време ами е и първи април и вече не знаете на кого и за какво да вярвате. Ако вече сте в офиса и се ужасявате, че не знаете кое и как да подхванете, ето няколко съвета как да действате понеделнишки.

 

 

1. Планирайте работния процес

 

Разпределете си задачите, за цялата седмица по дни. Така след това ще можете да се заловите само със задачите за понеделника. По този начин ще намалите риска от неизпълнението на сроковете. Днес трябва да преборите само най- неотложните ангажименти. Така понеделникът може да мине по-малко натоварено, но утре ще имате много повече задължения.

 

 

2. Подредете си работното място

 

Хаосът на бюрото или офиса в първия работен ден от седмицата се оказва особено остър дразнител. За да свалите излишното напрежение щеше да е най-добре още от петък да сте внесли ред в работната среда, но ако сте пропуснали, направете го сега. След подреждането ще можете да се настроете постепенно и за работа.

 

 

 

 

3. Не губи време с колеги

 

В първия работен ден всеки гори от желание да разказва как са минали почивните дни. Няма лошо в това, но ако трябва да изслушате всички, работният ден ще мине, без да сте свършили нещо полезно, а не искате това да се случи, нали? Оставете сладките приказки за обедната почивка или за края на работния ден.

 

 

4. От леките към по-тежките задачи

 

Понеже не ви се работи, ще най-добре да направите плавен преход  между почивните дни и началото на новата седмица. Ще преглътнете по-лесно понеделника ако се захванете с най-леките и рутинни задачи, за да стигнете към по трудоемките и сложни. Така ще можете да "загреете" по-лесно и неусетно

 

 

5. Мотивирай се

 

Добре е да сте наясно какво точно и кога трябва да бъде свършено. Поставяйте си достатъчно изпълнима цел в разумен срок. Ще работиш много по-резултатно ако преследваш точно определена цел.

 

 

Това не е първооаприлска шега! Пробвайте съвъетите, може и един по един. Така ако не друго, то поне понеделникът ще мине, а от вторника отърване няма.

 

 

Чети и: Дъвката помага да се концентрираме

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle