Къде е най-красивата гледка в София?

 

Sense Hotel Sofia отвори врати

 

 

Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels™ посрещна първите си гости на бул. "Цар Освободител" 16 през месец април.

 

 

Концептуалният дизайн е допълнен с образци на модерното и съвременно изкуство от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство в София. Целта на това партньорство е да запознае ценителите със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.

 

 

Със съвременен облик и фина естетика, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява сред градския пейзаж.

 

 

При проектирането на Sense Hotel Sofia, архитектите от Lazzarini Pickering Architetti, собственикът Георги Чопев и неговите партньори, имат ясна цел: създаването на хотел, който ще се разглежда като новата класика в сърцето на София, с иновативна структура, едновременно чувствителна към заобикалящата среда, но и дръзко различна.

 

 

 

 

Хотелът е разположен до площада на Парламента, с пряка видимост към храм-паметник "Св. Александър Невски", на булевард, който е главна визуална ос за града. Рамката на булеварда са сгради от края на XIX в., средата на XX в., както и някои по-съвременни. Бързият достъп до основни правителствени сгради, културни и туристически забележителности, луксозни бутици, многобройни ресторанти, барове и нощни заведения, го прави еднакво удобна локация както за бизнес, така и за отдих.

 

 

Великолепният дизайн от 21-ви век е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от "Архитектурна група Цонков".

 

 

 

 

Фасадата на сградата е комбинация от съвременна технология и елементи, носещи духа на историята – високотехнологична стъклена фасада, в която се отразяват златните куполи на главния православен храм и на втори план - подвижни капаци от блестящ месинг, които допълват и обогатяват играта на отраженията и светлината.

 

 

Интериорът е предимно от естествени материали - мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени  тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите.

 

 

В духа на съвременността, дизайнът на пространствата е съчетание от излъчването на естествени материали, изчистени линии и игра на светлината.

 

 

 

 

Престоят в 71 стаи и апартаменти предлага луксозно обзавеждане, великолепен изглед, авангардни технологии и удобства. Микс от превъзходен дизайн и лукс, Sense Hotel Sofia приветства своите гости в свят от незабравими спомени и ценни моменти. Може да обогатите гурме културата си в изисканата кухня на Средиземноморския ресторант с просторна градина, да се отпуснете в лоби бара сред шедьоври на изобразителното изкуство, да изпиете чаша бляскаво шампанско в уникалния панорамен Rooftop bar или да се откъснете от забързаното ежедневие с изискана релаксация в центъра за уелнес и спа процедури – Sense Spa.

 

 

Чети и: Златните украшения вредят на здравето

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle