Ангел не пропуска историческа забележителност

 

Изпълнителят тръна по стъпките на Левски

 

 

Малко известен факт е, че изпълнителят на "Ара мюзик" Ангел се интересува от история. В свободното си време той обича да чете книги за славното минало на България и да си прави екскурзии до местата, описани в тях. Затова тези дни, когато имал участие в Троян, задължително включил в програмата си посещение на манастира "Успение Богородично"

 

 

Според изворите в него през януари 1872 г. Васил Левски основава революционен комитет, начело на който застанал игуменът Макарий. Сега посетителите могат да разгледат стаята със скривалището на Дякона, което представлява един шкаф без дъно, отвеждащ направо в планината. Манастирът е бил и последната свободна обител за Апостола. Именно оттук той тръгва за Къкрина, която ще се окаже и началото на неговата голгота.

 

 

Чети и: Ангел запали пожар по време на снимки

 

 

"Троянският манастир е едно уникално средище на история и вяра, като влезеш, направо тръпки те побиват. А що се отнася до Васил Левски – нямам думи, с които да опиша възхищението си от тази личност. Чел съм много за него и съм ходил в къщата му-музей в Карлово. Сега обаче съм решил да си направя програма и да разгледам всички места, където се е крил. Пролет е, времето е хубаво, предразполага за такива подвизи. Да вървиш по стъпките на Неуловимия – интересно и предизвикателно е!”, коментира певецът.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle