Хъркането може да разруши връзкaта

 

25% от жените и 41 на сто  мъжете хъркат редовно

 

 

Проблемът с хъркането не е от вчера, но ако го подценявате може да пострадат отношенията ви с любимия човек. Според проучване проведено във Великобритания, данните за което бяха публикувани в Dailymail, 4 от  0 души, които хъркат имат конфликти с партньора, защото му пречат на съня.

 

 

За да могат да спят спокойно, 28% от половинките на хъркащите се принуждават да се преместят в другата стая. Данните от изследването показват още, че 27% от хората, чийто партньор има този проблем са по-раздразнителни, 21 на 100 постоянно чувстват умора, а 17% са по-малко продуктивни от тези, които се радват на сладък сън.

 

 

Това проучване показва, че 25% от жените и 41% от мъжете хъркат редовно, а почти половината от всички от време навреме, което показва огромната сериозност на проблема.

 

 

Според директора на Института по съня в Единбург "хъркането може значително да повлияе на качеството на съня, но в крайна сметка може да доведе и до много по-сериозни здравословни проблеми. Любящите половинки трябва да се помъчат да помогнат на хъркащия и да намерят решение на този проблем, а не да го възприемат като наказание“.

 

 

Чети и: Ангел не пропуска историческа забележителност

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle