Уникална реклама видима само от най-малките

 

Послание към децата жертва на насилие

 

 

За да помогнат на малтретирани деца по безопасен начин да потърсят защита, от испанската фондация "Помощ за деца и младежи в риск" създадоха уникална реклама с две различни послания, всяко от които видимо или само за възрастните, или само за децата.

 

 

Тайната на нестандартната реклама се крие в специалната повърхност, монтирана на рекламното съоръжение, която позволява от различни ъгли да се виждат различни снимки и текстове.

 

 

По този начин възрастен човек с височина над 150 см. може да види единствено снимка на тъжно дете и посланието "Понякога насилието над деца може да се види само от тези страдащи деца". Когато обаче дете с височина до 140 см. погледне рекламата, вижда свой връстник с рани и синини по лицето и посланието "Ако някой те нарани, обади ни се и ние ще ти помогнем" като след текста има добавен телефонния номер на фондацията.

 

 

 

 

Уникалното рекламно съоръжение в случая наистина би могло да помогне на деца в риск, но чудим се кога ли големите компании ще се възползват от него, за да облъчват децата с различни рекламни послания.  

 

 

Виж и: Първа eзикова гимназия във Варна се стяга за юбилей

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle