Ретро празници в Пловдив

 

Парад, конкурс за елегантност и ретро рали "Розова долина" отново ще преобразят града под тепетата

 

 

На 25 и 26 май Пловдив отново ще се върне в миналия век с впечатляващ ретро парад по улиците на града, Конкурс за елегантност Пловдив 2013 и ретро рали "Розова долина".

 

 

Първият ден от събитията – събота – ще забавлява пловдивчани и гостите на града с изложение, парад и официална развлекателната програма на централния площад, съпътстваща събитието.

 

 

В 15.00 часа автомобилите ще се съберат на паркинга на Панаира, от където в 16:30ч. ще се отправят в колона по маршрут - бул. Цар Борис III Освободител, бул. Дунав, бул. Васил Априлов, бул. България, ул. Победа, бул Руски, бул. Шести септември, бул. Цар Борис III Освободител, бул. Христо Ботев, площад Гарата, ул. Иван Вазов до Площад Централен. Начело на Парада е озвучен 80-годишен камион Ford, който ще превозва 13 членния оркестър Brazz ViliDJ и водещия Део.

 

 

В 17:00ч. автомобилите ще започнат да се подреждат на централния площад, където  на специална LED видео стена с размери 5х3м ще се прожектират кадри от предишни форуми и ралита, кратък филм от отбелязването на 20 годишния юбилей на автомобилен клуб „Ретро” град Пловдив, информация за автомобилите,  интересни факти и снимки от Пловдив.

 

 

През цялото време The Smugglers Collective ще забавляват гостите със своята музикална машина на времето, която ще върне публиката  в епохата на суинга, когато тези коли са били в ежедневна употреба. Към празника ще се присъединят и няколко школи за суинг танци, както и дизайнерски студия за създаване на ретро облекла.

 

 

Събитието ще продължи до 21:00ч.

 

 

 

 

На 26 май, неделя в 10:30 ще бъде даден старт на рали "Розова долина". Автомобилите ще стартират отново от Централен площад и ще участват в два състезателни етапа – Пловдив/Хисар и Хисар/Калофер по правилата на принципа "Точна езда". Целият маршрут на ралито е Пловдив-Хисар–Баня–Калофер-Карлово-Пловдив, където между 16.00 и 17.00 часа ще се състои награждаването.

 

 

Чети и: Ретро автомобили от Ню Йорк

 

 

Организатор на събитието е "Автомобилен Клуб Ретро"- град Пловдив - сдружение с нестопанска цел, което се занимава с опазване, реставрация и поддържане на класически автомобили, както и с организиране на изложения, конкурси и ралита, в които участват любители на ретро движението от цялата страна и чужбина.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle