Група "Оратница" станаха карвинг поклоници

 

Карвингът е изкуството на красивата храна

 

 

"Златната ябълка" – така се казва едно от последните произведения на уникалната група "Оратница". В случая обаче не става дума за песен, а за ръчен труд. Момчетата от бандата се включиха в карвинг демонстрация в град Лясковец в рамките на Втория фестивал на зеленчуците и гурбетчийското градинарство, който провежда общината в края на месец май.

 

 

"Оратница" показаха сръчност, бързина и талант, посочи председателят на Българската асоциация по карвинг – Веселина Славчева, която им връчи специални ножове и даде първия урок по дълбаене и гравиране в кората на плодове и зеленчуци

 

 

 

 

Членовете на бандата предпочетоха да творят върху ябълки, защото много ги обичат и някои от опитите бяха хапнати в на момента. Хорхе (Георги Маринов), който свири на Диджериду, пък показа най-добра концентрация. За начинаещи този вид изкуство отнема доста време, но "Оратница" обещаха да тренират и догодина, когато пак се включат в зеленчуковия маратон на Лясковец да смаят публиката. Идеята е дори да изнесат концерт със зеленчукови инструменти, които карвинг просветителят у нас  Веселина Славчева предложи да направи специално за "Оратница".

 

 

 

 

Карвингът е изкуството на красивата храна. Определят го и като философия и начин на мислене. Идеята е да се нахранят очите, а след това и тялото. Няма граница за фантазията, която може да се прояви върху храната.

 

 

Четири нови песни представи на лясковчани етно формацията на страхотен концерт с перфектен звук и пироефекти. Сцената е настанена пред единствения на Балканите Музей на гурбетчийското градинарство. Парчетата все още са с работни имена и бяха чути за първи път.

 

 

 

 

Вокалистът Иван Господинов – Попа пък вдигна всичката публика да вие хоро и посочи, че трябва да съхраняваме традициите си и в същия момент да градим мостове към следващите поколения. Това е не само послание на фестивала, но и стилът на "Оратница", които имат своя интерпретация на народната и етно музика и пленяват феновете си от първото слушане.  

 

 

Чети и: Михаела Филева с награда от БГ радио

 

 

Карвинг-фестивалът "Лясковец – пъстра столица на гурбетчийското градинарство" се провежда за втори път, благодарение на спечелен проект по Оперативна програма "Регионално развитие" и цели да насърчи инициативата на местната общност. Във фестивала са концентрирани 30 микросъбития – надпявания, надигравания между самодейни читалищни и пенсионерски състави. Участват и малчугани от различни детски градини, плетачки, читалища, художници, шивачи, дизайнери, музиканти, артисти и др.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle