Музиканти подкрепят Национален ден на природните паркове

 

Gravity Co., членове на Roots Rocket, Георги Низамов, Дани Милев и Криста станаха посланици на четири природни парка

 

 

Шестото поредно издание на съвместната инициатива на международната природозащитна организация WWF и GLOBUL - Национален ден на природните паркове ще се проведе на 8 юни (събота), 2013 г.

 

 

Част от музикантите на Top Artists подкрепят кампанията тази година. Александър Поплилов (SEN I) и Пламен Зафиров (ZAFAYAH) от реге групата Roots Rocket, музикантите от Gravity Co. - Петър Съмналиев, Явор Захариев, Ивайло Чалъков и Стефан Попов, актьорът Георги Низамов, музикантът Дани Милев и певицата Криста се включват в тазгодишната акция.

 

 

В рамките на инициативата от 2007 г. досега всяка година доброволци почистват и освежават инфраструктурата на единадесетте природни парка в страната - Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни, Персина и Беласица.

 

 

Артистите на Top Artists стават посланици на четири от природните паркове - Дани Милев и Криста ще бъдат в ПП Врачански балкан, Gravity Co. се включват в почистването на Шуменското плато, музикантите от Roots Rocket ще дадат своя принос в ПП Рилски манастир, Георги Низамов ще се погрижи за ПП Персина. Още много известни личности подкрепят кампанията и посвещават 8 юни на грижата към природата на България. Научете как да се включите и вие тук.

 

 

Природните паркове са най-посещаваната и съответно най-уязвимата природа на България. Всяка година те регистрират 10 млн. посещения, които оставят своя отпечатък. Това налага ежегодното почистване и ремонт на инфраструктурата. За последните шест години в кампанията са се включили близо 13 000 доброволци, които са събрали над 60 тона отпадъци.

 

 

Чети и: Група "Оратница" станаха карвинг поклоници

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle