От нищо - нещо

 

Манифактура - работилница за дизайн на обекти в паркова среда

 

 

Екип от дизайнери и приложници ще оформят среда за почивка и забавление в Западен парк като използват за изходен материал излишни полуфабрикати, намерени в района. Обектите ще са типични за парковата среда: места за сядане, маси, люлки и хамаци, цветарници, някои видове игри на открито, декорации и склуптури.

 

 

Проектът "Манифактура" е част от допълнителната програма на фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк”, организиран от Фондация Кредо Бонум съвместно със Столична община.

 

 

Полуфабрикатите, които ще се използват в работилницата са както природни материали: стари дървесни кори, паднали клони, камъни, листа и почва, така и части от битови отпадъци като едри елементи от захвърлено обзавеждане, автомобилни гуми, метални и пластмасови части. Всички те ще бъдат почистени и обработени, за да се превърнат в части от нови обекти. За реализиране на проекта “Манифактура” екипът ще използват най-разнообразни техники за обработка на елементите: рязане, заваряване, плетене, шиене, работа с пластични материали, декориране с бои и др.

 

 

Новите паркови места ще провокират активно отношение, взаимодействие, настроение за почивка, желание за игра и ще  стимулират креативен подход към средата.

 

 

Чети и: Яки и оригинални чанти

 

 

“Желанието ни да включим ненужните, намерени обекти във функционални решения е продиктувано от идеята за дизайн със специфичен за мястото дух”, поясняват от екипа на Манифактура, в който са се включили Невена Тодорова, Ирена Памукова, Цвета Мишкова, Николай Табаков, Петко Чернев, Димитричка Павлова.

 

 

Работилницата ще се проведе на 8-9 юни от 15.00 до 18.00 часа и на 15-16 юни от 14.00 до 19.00 часа в пространството на бившия лунен парк в  Западен парк.

 

 

Готовите обекти ще могат да бъдат разгледани и ползвани по време на фестивала за изкуство в публично пространство Западен парк от 17 до 23 юни.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle