Програмист създаде храната на бъдещето

 

Разтворим прах осигурява нужния прием на хранителни вещества

 

 

Бъдещето е вече по-близко или поне част от нещата, които сме гледали по филмите. 24-годишният програмист Роб Райнхард е създал бял прах, който може да се окаже храната на бъдещето. Веществото се разтваря в питейна вода и осигурява нужното количество полезни вещества за човешкия организъм.

 

 

Новата храна носи наименованието Soylent и може да осигури дневната ни доза хранителни вещества (въглехидрати, белтъчини, мазнини, соли, микроелементи и т.н.) в количеството, което препоръчва Националната академия на науките в САЩ.

 

 

Откривателят решил да изпита праха първо върху себе си и вече няколко месеца се храни с него. На ден приема по 3 порции Soylent и твърди, че се чувства страхотно. В защита на белия прах Райнхард твърди, че за него още не се открити противопоказания, напълно безвреден е и не съдържа болестотворни бактерии. Освен това, храненето със soylent води до стабилизиране на телесната маса, нормализира храносмилането и не предизвиква дискомфорт или алергии.

 

 

Месечното количество прах, което е необходимо на човек е за около 100 долара, което показва, че Solent излиза много по-евтин от традиционната храна. Да не говорим, че с него се пести ценно време, тъй като отпада необходимостта да се приготвя храна.

 

 

Чети и: С витамин С ще борим туберколозата

 

 

Готово ли е човечеството да премине към новата храна – предстои да разберем. Младежът, обаче е готов със своя бизнес план за масово производство на Soyent. За да започне то ще са му необходими около 100 000 долара, а вече има и интерес от фирми, които искат да откупят откритието му.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

И да му вземат патента ли?

Още Lifestyle