Тайната на здравето – червени портокали и домати

 

Експерименти върху мишки дават надежда за успешна борба с рака

 

 

Италиански учени, цитирани от "La Republica", съобщават за важно откритие – червените портокали препятстват затлъстяването и намаляват риска от тумори. Това установили учени от Европейския институт по онкология, под ръководството на Пиер Дзузепе Пеличи, доцент в отделението по обща патология в Изследователския университет в Милано.

 

 

Изследванията са проведени само върху мишки, но учените се надяват че резултатите им, както и много други достижения на нутригеномиката могат да бъдат пренесени върху човека. Откритието беше оповестено в навечерието на традиционните в страната дни, които минават под лозунга "Портокали на здравето". На тях по инициатива на италианската асоциация за изследване на рака на близо 2 000 площада се продават червени италиански портокали. Събраните от продажбата средства ще отидат за изследвания за борбата с рака.

 

 

Чети и: Учениците смятат марихуаната за безобидна

 

 

Не е тайна, че диета богата на червени плодове и зеленчуци, снабдява човешкия организъм с много антиоксиданти, има силен противораков ефект. Тепърва учените ще задълбочат изследванията си върху това, точно на кои съставки се дължи този ефект: "Длъжни сме да установим по-подробно благодарение на каква генетична основа някои индивиди реагират добре на червените портокали, а други не", коментира Пиер Пеличи.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle