Средновековният атракцион в Мезек отвори врати

 

Предстои изграждането на велоалея

 

 

Уникален Средновековен атракцион беше открит днес в района на крепостта край село Мезек. Военен лагер с палаткови съоръжения, каруци и макети на коне са само малка част от атракциите, които вече ще посрещат посетителите на съоръжението.

 

 

"Радваме се, че с този проект създаваме атрактивен туристически продукт, за да привличаме в село Мезек и региона повече както родни, така и чуждестранни посетители", заяви ръководителят на проекта инж.Иванка Димитрова.

 

 

Гостите на събитието имаха възможност да видят  възстановка на средновековен военен лагер, настъпление и мирни преговори между войски в реставрираната крепост. В постановкатa се включиха Любен Чаталов, Пламен Сираков, Дидо Мачев, Георги Керменски, Астор, както и много местни любители-актьори.

 

 

 

 

Целта на проекта е подкрепа и подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура на Средновековната крепост и Тракийската гробница в с. Мезек. Освен военен лагер са предвидени и игри за туристите - пейнтбол, стрелба с лъкове, арбалети, хвърляне на ласо и други. Изградена е и пикник зона с маси и столове от дънери.

 

 

Чети и: Варна става най-забавният град за една седмица

 

 

В крепостта бяха представени и традиционни за региона храни. Могат да бъдат видени и единствените в световен мащаб триизмерни холограми на исторически предмети, открити в гробницата. Само за един месец от поставянето на холограмите в гробницата, посещенията на туристи са нарастнали двойно, заяви ръководителят на проекта инж.Иванка Димитрова.

 

 

В края на срока на проекта  ще бъдат финализирани и останалите дейности  – изграждане на велоалея до село Мезек, стрийт арт рисунки по пътя към Тракийската куполна гробница.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle