Хиляди се включиха в "Живей активно!"

 

Кампанията тази година беше посветена на Международния олимпийски ден

 

 

За осма поредна година хиляди столичани от всички възрасти изпълниха центъра на столицата и взеха участие в инициативата  "Живей активно!" Събитието се организира в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

 

 

Участниците в кампанията изпълниха софийските булеварди Витоша,Евлоги Георгиев и Фритьоф Нансен и се включиха в походи на велосипед, скейтборд, ролери и пеша, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене. Най-големите български спортисти и звезди поведоха столичани и живяха активно заедно със своите семейства и приятели. Тази година инициативата "Живей активно!" е посветена на международния ден на Олимпийските игри.

 

 

 

 

Към ходещите пеша се присъединиха участниците от велопохода, стартирал от театър София към НДК, както и почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд.

 

 

"Живей активно!" със своите 12 локации в Южен парк забавлява с уроци, състезания и турнири по лакрос, капоейра, волейбол, бейзбол, стрийтбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, ролери, игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Съдии и учители във волейболните състезания бяха Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов, а наставникът в детската програма на Международната федерация по лека атлетика – IAAF Kids Athletics - бе лично олимпийската ни шампионка Тереза Маринова.

 

 

Чети и: Сереброто прави антибиотиците по-ефективни

 

 

Като награда за най-активните участници тази година Нестле България организира и две специални състезания -  плажен волейбол през юли и тенис през август,  давайки възможност на  почитателите на "Живей активно!" да  изкарат още няколко незабравими летни дни с любимите си спортове.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle