Бананът може да спаси света

 

Глобалното затопляне застрашава да остави човечеството без храна

 

 

Климатичните промени са осезаеми за всички нас, като последиците от тях са ще се окажат много страшни за всички жители на планетата Земя. Съвсем реална е опасността да останем без храна – от трапезата ни най вероятно ще изчезнат рибата, хлябът, гроздето и какво ли още не. Може би ще бъдем спасени от гладна смърт, а това, което ще ни предпази от гибел се нарича банан.

 

 

Световната метеорологична организация отчита, че за 13 години, 21 век разбива почти всички температурни рекорди, за времето, през което се води статистика.  Повишаването на градусите ще доведе до изчезването на редица важни за човечеството култури. Сред най-застрашените са пшеницата, царевицата  и оризът, които са основна част от менюто на човечеството.

 

 

Чети и: Как да изберем диня

 

 

Измененията във времето ще засегнат най-слабо банана. От него се очакват достатъчно добиви, което дават основания на учените да смятат, че именно той ще спаси жителите на планетата от сигурна гладна смърт. Освен това може да ни "спести" правенето на секс. Биохимиците отбелязват, че една добра бананова диета можа да ни достави достатъчно от хормоните допамин, серотонин, както и ендорфините, всички те произвеждани при секса.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle