Ути ще сготви най-голямата паеля в България

 

Слави Колибаров също готви пред туристи

 

 

В края на уикенда ще стане факт още едно ястие, подходящо за рекордите на кулинарните майстори у нас. Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля правена някога в България. Тя ще бъде готвена пред очите на туристи в "Слънчев бряг", на 16.08. – петък, в ресторант La Piazza, след 21,00 часа. Главният готвач на заведението Слави Колибаров ще е другият майстор в кулинарното начинание, което ще отнеме буквално часове.

 

 

 

 

Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите. За да се приготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг ориз, 10 кг лук, 12 кг калмари, 5 кг скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др. Всички присъстващи в заведението, както и всички, които имат късмет да наминат край ресторанта в часовете на кулинарното шоу, ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове.

 

 

Чети и: Млякото предпазва от кариес

 

 

Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен театър, защото съвсем пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби. Ути не за първи път залита в посока на грандомански кулинарни страсти. Той наскоро направи огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне на паелята.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle