Бирата по-полезна от водата

 

Тайната на положителния ефект е в балончетата и въглехидратите

 

 

Испански учени направи сензационно изявление  - заявиха, че е по-полезно да се пие бира, отколкото вода. До този извод достигат специалисти от Университета Гранада. Те смятат, че кехлибарената напитка има много по-добро влияние върху организма ни, особено след напрегната физическа дейност. Учените твърдят, че бирата помага много повече за справяне с обезводняването на организма, отколкото водата.

 

 

В проучването взела участие група студенти, които трябвало да правят тежки физически упражнения при голяма жега – около 40 градуса по Целзий. След това на половината от тях дали да пият по литър вода, на другите литър бира. След изследване се установило, че "любителите на пивото" се справили по-добре с обезводняването на организма си от "трезвениците".

 

 

Професор Мануел Гарсон, който ръководи експеримента заявил, че мехурчетата на бирата помагат за по-лесно утоляване на жаждата, а въглехидратите, които съдържа могат да компенсират изгорените калории.

 

 

Чети и: Млякото предпазва от кариес

 

 

Да припомним, че 60% от нашия организъм е вода. В ежедневието ни, този баланс редовно се нарушава. За да го възстановите трябва да приемате достатъчно течности и най-вече вода. На ден средното необходимо на организма количество е около 8 чаши. Достатъчното количество течности е необходимо за нормалната работа на храносмилателната система, поддържа работата на органите ни, което пък влияе на цялостното ни състояние.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle