Лекуват зависимостта от интернет с електрошок

 

Машинката се свързва с компютъра

 

 

Световната мрежа прониква все по-невъзвратимо в живота ни и днес трудно можем да sи представим ден без имейл, Фейсбук или малко приказки по Скайп. И така, без да се усетим сме завладени от интернет, развивайки специфична зависимост към него.

 

 

За да се справят с тази проблем, учени от Масачузетския университет предлагат доста радикален метод. Според резултатите, той успявал да спре както зависимостта от интернет, така и от висенето в социалните мрежи. Ако се питате коя ли е панацеята – разкриваме тайната – електрошок.

 

 

Странната система е разработена от Робърт Морил и Дан Макдаф. Студентите отчитат, че всеки ден милиони хора прекарват времето си, висейки в социалните мрежи или интернет. Проблемът придобива все по страшни размери, което налага и търсенето на способ за справяне с него. Младите учени, борят зависимостта със специално средство наречено "Pavlov Poke". Ако си правите асоциация с експериментите на руския учен Павлов, сте на правилния път. Нобеловият лауреат стана известен с неговите разработки върху механизма на рефлексите.

 

 

 

 

Споменатото вече устройство се включва чрез USB в компютъра. Другият му край се закача за китката на сърфиращия в световната мрежа. Ако той се задържи дълго време в интернет, малката машинка се задейства и произвежда електрически заряд, който да го удари достатъчно силно, но и безопасно. Функциите на "Pavlov Poke" позволява да му бъде зададено активиране при влизането в определени сайтове или след изтичането на определен период от време в мрежата.

 

 

Студентите се надяват да намерят финансиране на своя проект, за да могат да пуснат изобретението си в масово производство.

 

 

Чети и: Бирата по-полезна от водата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle