Стара хартия за нова книга

 

Инициатива за насърчване на детското четене

На 15 септември 2013 г. от 11 часа пред книжен център "Гринуич" на столичния бул. "Витоша" 37 за първи път ще се проведе детският празник "Стара хартия за нова книга". Инициативата цели да покаже на децата как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и да стимулира интереса им към четенето. Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книжка по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника.

 

 

В програмата са включени много забавления за малки и големи. От 11 часа децата ще могат да се запознаят с "Вълшебния свят на Роалд Дал" и да вземат участие в шоу с  много интерактивни игри пред книжния център. "Екопак" ще проведе куиз с много награди и въпроси, чрез които малчуганите ще научат защо рециклирането е важно за разделното събиране на отпадъците. Ще има и викторина с въпроси за любими детски книжки.

 

 

Чети и: Едуардо Мендоса - Със зъби и нокти

 

 

Част от програмата е и магическото шоу "Вълшебните контейнери". "Забавното лятно четене" ще обяви резултатите от тазгодишната си кампания и ще връчи награди в категориите "Най-четящото дете", "Най-четящият град", "Най-четящото училище" и "Най-четената книга". Издателство „Ентусиаст“ ще връчи три специални награди на децата с най-интересни коментари от сайта на „Забавното лятно четене“. Празникът ще завърши с концерт на изпълнители от музикалното риалити на bTV "Гласът на България.

 

 

Под наслов "Почисти и прочети" децата ще се забавляват през целия ден, ще могат да предават хартия за рециклиране и ще получат награда книжка по избор до 19 часа на 15 септември 2013 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle