Затлъстяването причинява мигрена

 

Американски учени откриха връзка между главоболието и наднорменото теглото

 

 

Специалисти от Медицинския колеж към Университета Джонс Хопкинс заявиха, че затлъстяването е фактор, който допринася за развитието на мигрена. Учените се концентрирали към изследването на епизодичната мигрена и нейната връзка с излишното тегло.

 

 

Лечението на този вид глаоболие, както и на затлъстяването трябва да започне още в началния стадий, за да се предотвратят други усложнения, които могат да възникнат с течение на времето, пише Reuters. Най-лесният начин за справянето с проблема и избягването на патологии са редовните разходки на чист въздух, съчетани с упражнения. Поддържането на физическата форма влияе добре не само на тонуса на тялото, но и на състоянието на нервната система.

 

 

Чети и: Американка без ръце стана шампионка по бодибилдинг

 

 

Всеки десети жител на нашата планета страда периодично от мигрена, сочат данни цитирани от учените. В проучване с над 3500 души било установено, че една трета от страдащите от мигрена били с наднормено тегло. Изследването показало, че напълняването увеличава с 81% вероятността от развитието на епизодична мигрена. Тази зависимост била наблюдавана предимно при жени в зряла възраст. При мъжете такава зависимост не била открита.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle