Спират евтините полети от Пловдив до Франкфурт

 

Нови изгодни полети от София до Дубай, Киев и Малмьо

 

 

Нискотарифната авиокомпания Ryanair реши да закрие директната си линия между летище Пловдив и Франкфурт, информираха специалистите от най-големия онлайн магазин за пътувания у нас. Пловдивчани ще се радват на евтините полети до летище Хан до 3 ноември, когато ще излети последния самолет на Ryanаir за Германия. Авиокомпанията има принцип да не възстановява веднъж закрити линии и по всичко личи, че решението е окончателно.

 

 

Междувременно стана ясно, че полетите от Пловдив до Лондон ще продължат да се изпълняват, но ще бъдат само два седмично. По всичко личи, че причините за тази стъпка са както несигурната политическа обстановка в страната, така и редуцираните субсидии от местните власти за Фонда за развитие на летище Пловдив, на които разчитаха авиокомпаниите.

 

 

На другия полюс е ситуацията на летище София, което наскоро отчете поредния ръст на обслужените пътници, припомнят експертите. Нискотарифният авиопревозвач WizzAir вече изпълнява директни полети до украинската столица Киев, които се радват на значителен интерес. От 29 октомври тази година пък тръгва линията на същата авиокомпания до Дубай, а през следващата година ще летим евтино и до Малмьо, Швеция.

 

 

От столичната аерогара съобщиха, че продължават с усилията си за откриване на още много директни линии на редовни и нискотарифни авиопревозвачи. Така през следващата годината се очаква и полет до столицата на Армения – Ереван.

 

 

Чети и: Затлъстяването причинява мигрена

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle