Черният шоколад може да е опасен за здравето

 

Лакомството може да предизвика стомашни проблеми и раздразнителност

 

 

Често сме чели колко полезен за здравето ни е черният шоколад за разлика от млечния. Ново изследване, обаче е на път да разбие на пух и прах добрия му имидж. Такова изявление направиха американски диетолози след подробно изследване на неговите свойства.

 

 

Специалистите акцентират върху това, че голямата консумация на този хранителен продукт може да причини много сериозни нарушения в храносмилателната система на човека. Хората, при които тя е по-слаба, както и тези с проблеми в стомашно-чревния такт,  задължително трябва да ограничат количеството на консумирания черен шоколад, защото за да бъде разграден са необходими големи количества ензими. Тяхното производство затормозява много сериозно храносмилателната система.

 

 

Учените изказват много сериозни съмнения срещу черния шоколад като лекарство за добро настроение, потиснатост или депресия. Известен факт е, че той съдържа  вещества, които помагат за активното производство на серотонин, наричан "хормон на щастието".

 

 

Чети и: Зодии и домашни любимци

 

 

Американските специалисти подчертават, че този хормон  във високи стойности предизвиква различни възпалителни процеси, като най-застрашени са стомахът и червата. В такъв случай, серотиниът няма да донесе радост и щастие, а точно обратното – ще предизвика тревожност, раздразнителност, нервност и превъзбуда.  

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle