Пийте бира за дълъг живот

 

Кехлибарената напитка дава сили

 

 

С настъпването на жегата бирата става много актуална. Ще оставим настрана картофките, за да похвалим полезните свойства на пивото.

 

 

Швейцарски учени са открили, че в бирата се съдържа вещество, което препятства затлъстяването и стимулира изграждането на мускулната маса. Този ефект се причинява от една молекула – никотинамид рибосид. Тя се съдържа в млякото, както и в млечните продукти.

 

 

Тази молекула няма странични ефекти и е изключително полезна за организма, като води до удължаването на човешкия живот. Проблемът идва от това, че все още тя не може да бъде синтезирана. Усилията на учените сега са насочени към откриването на възможности за нейното изкуствено генериране, за да може да бъде възможна широката ѝ консумация.

 

 

Как действа никотинамид рибосид? Когато бъде приета чрез храната или бирата, молекулата попада в човешката клетка, след което повишава обмяната на веществата. Полезното действие и ценността на веществото се засилва и заради липсата на вредни ефекти. Учените са убедени, че  никотинамид рибосид подобрява функциите на митохондриите, които пък са пряко свързани с процеса на стареене на клетките.

 

 

 

 

 

 

 

Още Lifestyle