Дубай - хит сред българите за празниците

 

Все повече наши сънародници избират екзотични дестинации

 

 

Дубай е една от хитовите дестинации сред българите, които ще пътуват по време на Коледно-новогодишните празници, показват статистиките на онлайн магазин за пътувания eSKY.bg. Според специалистите и през изминалите години е имало интерес към тази дестинация в Обединените Арабски Емирства, но резервациите през тази година са с 40% повече.

 

 

Основната причина за това е новата директна въздушна линия между София и Дубай, която се експлоатира от тази есен. Полетът от заснежена България до Арабския полуостров трае по-малко от 5 часа, а цените за двупосочен билет в момента започват от 140 евро с всички такси. В последните няколко години имиджът на Дубай като скъпа и луксозна дестинация се промени и сега много повече българи могат да си позволят пътуване до там.

 

 

И през този сезон се наблюдава засилен интерес към други екзотични и далечни държави като Тайланд и Индонезия. Като цяло обаче се запазва тенденцията за най-много пътувания в рамките на Европа, като най-чести са те до Англия, Италия, Испания и Франция.
По-голямата част от пътуващите по празниците напускат България с цел гостуване на приятели и роднини зад граница, но се наблюдава повишаване на визитите с туристическа цел. Специалистите съветват още да организирате пътуването си възможно най-скоро, защото се очаква покачване на цените с наближаване на зимния сезон.

 

 

Чети и: Създадени да летят

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle