Къпането вредно за здравето

 

Израелски учени съветват да си вземаме душ по-рядко

 

 

Израелски учени-медици направиха леко притеснително откритие – според тях, можем да навредим на здравето си s  нещо толкова невино като къпането. Ако си вземате душ или вана често, не просто сваляте мръсотията от тялото си, я понижавате защитните сили на организма си.

 

 

Д-р Рахели Луцати твърди, че банята повече от два пъти на ден съчетана с въздействието на препаратите за хигиена, които използваме може напълно да унищожи естествената смазка на кожата, а именно тя предпазва защитата на организма ни от различни микроби и гъби.

 

 

Освен това така се нарушава много сериозно баланса на pH, което също оказва негативно влияние върху човешката кожа. Ученият отбелязва, че честото къпане на съвременния човек не е продиктувано от природни нужди или грижа за здравето, а е резултат от модата. Честата употреба на душ-гел, течен сапун и всякакви подобни препарати могат да са изключително вредни за здравето, смята ученият.

 

 

Д-р Луцати съветва да не прекалявате и с често миене на косата, защото съвременните препарати не се отмиват лесно и много често оставати  действат и увреждайки косата и кожата на човека. Екипът на медика прави това откритие си след поредица изследвания на проблема с пагубното влияние на хигиенните средства. За да не засегнете имунитета си, д-р Луцати съветва да не се къпете по-често от 2-3 пъти в седмицата.

 

 

Чети и: Go Gold: ексклузивна капсулна спортна колекция

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle