Вредни ли са мобилните телефони?

 

Ново изследване внася светлина във вечната тема за влиянието на джиесемите

 

 

Откакто има мобилни телефони, известни и не толкова популярни медици неуморно бълват какви ли не резултати от проведени експерименти, които показват колко вредно може да бъде използването на джиесеми. Ето и най-новата разработка по въпроса, която е дело на мобилната компания "Mobile Telecommunications". В ракмите на кампанията Health Research тя провела мащабно изследване в областта на здравеопазването. Целта била да се установи дали използването на мобилни телефони влияе върху човешкото здраве.

 

 

"От доста време се водят спорове за това дали употребата на мобилни телефони оказва негативно влияние върху човека. Провеждайки това мащабно изследване не открихме нито едно доказателство в полза на твърдението, че здравето на човека се влияе негативно радиовълните, които се произвеждат от мобилните телефони и техните базови станции", съобщи авторът на изследването проф. Дейвид Когън.

 

 

Чети и: Сушени плодове за по-добро здраве

 

 

Тези данни потвърждават  резултатите от предишно проучване на проблема, проведено през 2012-та година. Според него,  Wi-Fi и мобилните телефони не причиняват рак и не вредят на здравето. Ако сте успокоени от тези данни, спокойно можете да продължите да си бъбрите по  мобилния, но не бива да забравяте, че това може да има доста нежелан ефект – да увреди сериозно бюджета ви.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle