Седянка в мола

 

Фестивални дни на фолклора и занаятите в Сердика Център

 

 

Тази година Сердика Център ще почете българския бит и традиции и ще посрещне месец март със специално събитие. На 28 февруари и 1 март Голямата ротонда на ниво -1 ще се превърне в автентична българска седянка за първите фестивални дни на фолклора и занаятите в търговския център.

 

 

В петък - точно в 14:00 часа – с официално откриване ще бъде даден старта на богатата фолклорна програма. Детски вокални групи и танцови състави от цяла България ще се заредят пред очите на посетителите в двудневната забава. Малки и големи ще имат възможността да се насладят на шопски хумор и весели рими, да послушат любимите си фолклорни песни и да си припомнят традиционните български хора.

 

 

 

 

Но и това не е всичко – присъстващите ще могат да измайсторят сами своята мартеница, дантела, бродерия, сувенир… С традиционни техники и умения, предавани от поколение на поколение, сдружение "Седянка Българка" и Национален клуб "Българска бродерия" ще увличат и помагат на гостите на седянката да изработят уникалния си накит.

 

 

Няма да липсва и специалните изненади - в края на всеки фестивален ден ще се състои конкурса "Най-оригинална мартеница На седянката“ с награди от Сердика Център. А после – всички на хорото!

 

 

Чети и: Вредни ли са мобилните телефони?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle