Нешка Робева ни предизвиква с "Преоткрий традициите"

 

Инициативата е част от кампанията "Мистерията Еньовден"

 

 

Днес легендарната Нешка Робева даде началото на най-новата  българска инициатива – "Преоткрий традициите". В продължение на 1 месец, кампанията има за цел да накара българите да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи. Посланиците на кампанията, известни българи, ще облекат автентични народни носии и ще покажат, че нашият дух и традиции не са забравени.

 

 

Българските традиции са културното ни богатство и трябва да бъдат съхранени. Поради тази причина Нешка Робева стартира още един проект – школа за талантливите деца на България, чиято основна цел е да запази духа на българското.

 

 

 

 

Кампанията "Преоткрий традициите" е част от мащабния проект "Мистерията Еньовден". Спектакълът ще бъде изигран в София в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на "Преоткрий традициите" е именно последният ден на представлението, където всички лица на кaмпанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия.

 

 

Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух. Нешка Робева показа и как по нетрадиционен начин, народните носии се съчетават с модерно съвременно облекло, чрез направена за целта фотосесия.

 

 

Чети и: Солта е като дрогата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle