Таблетите забавят развитието на децата

 

Учени алармират за вредни последици от играта на електронни устройства

 

 

Когато оставяте вашия мъник да си играе с таблета и той най-накрая миряса, няма как да не усетите задоволство и облекчение. Тук рискуваме да ви притесним, но по-добре да го направим. Публикувано наскоро изследване показва, че играта на устройства със сензорни екрани, като таблети и смартфони, могат да забавят умственото развитие на детето, пише Daily Mail. Учените предупреждават за този ефект и съветват родителите, поне до навършването на 3-годишна възраст на детето, да бъде ограничавано от заниманията с такива устройства.

 

 

В хода на изследването било установено, че  децата, които се занимавали с игри на таблет показали значително по-ниски резултати от тези, които нямали досег с такива устройства.

 

 

Допитване до родителите показало, че 60% от тях смятат, че позволявайки на децата си да играят на Angry Birds или Fruir Ninja, му помагат да придобие полезни умения.

 

 

Чети и: Легло от Боинг 747

 

 

Авторът  на изследването Ruth Milanaik е притеснена, че много родители занимават децата си като просто им дават книжка с картинки или таблет, без да отчитат, че за възпитанието си малките имат нужда и от други занимания. Най-важното и полезно от тях е общуването с родителите. Това е елементът, който оказва най-благоприятно влияние върху пълноценното израстване на децата.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle