10 правила при лов на евтини самолетни билети

 

Вижте как можете да летите изгодно

 

 

Случвало ли ви се е да установите, че съседът ви по седалка е закупил самолетния си билет много по-евтино от вас? Твърде вероятно. Това е така, защото цените на полетите се променят непрекъснато под въздействието на различни фактори. Кои са 10-те основни правила, за сдобиване с евтини самолетни билети не само в предстоящия летен сезон, припомня туристическа агенция eSKY.bg.

 

 

1. Резервирайте отрано

 

Всеки знае, че първо и основно правило е ранната резервация. Но не и прекалено ранната. Обикновено най-добрият период за резервация е между 6 и 8 седмици преди пътуването.

 

 

2. Бъдете гъвкави в датите и часовeте

 

 

Ако датата на пътуването ви не е точно фиксирана, потърсете полети за няколко дни преди и след нея. Така ще получите повече оферти и възможност да изберете най-евтината. Нощните или ранните сутрешни полети са по-неудобни, но често и по-евтини.

 

 

3. Проучете кой е слабия за дестинацията сезон

 

 

Съвсем естествено е цените на билетите около Олимпиада или празници като Коледа и Великден, да бъдат много по-високи, отколкото през останалото време на годината. По възможност, посетете дестинацията извън пиковите за нея периоди.

 

 

4. Използвайте сайтове, комбиниращи различни авиокомпании

 

 

Директни полети от България до Лондон, например, осъществяват 5 авиокомпании. Използвайте сайтовете, комбиниращи предложенията на всички превозвачи, за да сравните лесно цените им.

 

 

5. Нискотарифни авиокомпании

 

 

Проверете дали по желания маршрут оперират нискотарифни авиокомпании. В много от случаите, техните билети са по-евтини. По възможност пътувайте само с ръчен багаж, това ще намали значително цената.

 

 

6. Двупосочен билет

 

 

Ако пътувате с редовна авиокомпания, резервирайте двупосочен билет. Дори и да пътувате само в едната посока, почти сигурно е, че двупосочният билет ще бъде по-евтин от еднопосочния.

 

 

7. Алтернативно летище

 

 

Проверете за опции да летите от или до летище в близост. Така например, можете да летите изгодно до Лондон не само от София, но и от Пловдив, или пък да кацнете на летище Лутън, вместо на Хийтроу. Разликата в цената може да се окаже голяма.

 

 


8. Най-доброто време през седмицата

 

 

Най-евтините полети обикнвоено са във вторник, четвъртък и събота, а най-скъпите – в петък и неделя. Най-изгодното време за резервация е в периода вторник следобяд – сряда до 2 ч. след полунощ.

 

 

9. Консултант

 

 

Доверете се на агент, който има опит в продажбата на самолетни билети. Той ще направи необходимите проучвания много по-компетентно и бързо и ще ви предложи опции, за които не сте се досетили.

 

 

10. Следете редовно

 

 

Следете редовно сайтовете на авиокомпании и агенциите, абонирайте се за информационните им бюлетини и следвайте профилите им в социалните мрежи, за да сте винаги информирани за нови възможности, промоции и отстъпки.

 

 

Чети и: Отново ще има Expo4Kids

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle