Суровото пиле опасно за здравето ни

 

Бактерия от кожата на животното може да предизвика различно стомашни неразположения

 

 

Британската агенция по стандарта на храните Food Standart Agency предупреждава, че миенето на суровото пиле преди готвене може да бъде бъде опасно за човешкото здраве. Причината за това е възможността за хранително отравяне, което се предизвиква от бактерията Campylobacteria, която много лесно попада върху ръцете и кожата на човека, както и по кухненския плот и съдове, благодарение на водата.

 

 

Причината за това предупреждение от Агенцията се дължи на притеснителния факт, че 44% от хората винаги мият прясното пиле преди да го сготвят. Това е предизвикано от желанието им да бъдат отстранени замърсяванията по месото, но в същото време това носи голяма опасност от зараза.

 

 

Чети и: Таблетите забавят развитието на децата

 

 

С тази бактерия може да попадне в човешкия организъм при консумация на сурово пилешко месо, зеленчуци и непастьоризирано прясно мляко. Бактерията предизвикваа диария, повръщане, болки в стомаха, висока температура и други. За да се предпазите от  инфекцията ще е най-добре да измивате суровото пилешко с вряла вода, като внимавате да не пръскате настрани, а след допира с месото да измиете добре ръцете си със сапун.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle