Красивите хора боледуват по-малко

 

Учени смятат, че има генетична зависимост между външния вид и здравния статус на човека

 

 

Привлекателните хора са застрашени много по-малко от вероятност да се разболеят от някои болести като шум в ушите, диабет, високо кръвно и други, съобщават американски изследователи от Университета Синсинати. Колкото по-привлекателни са мъжете и жените, толкова по-малка е вероятността да страдат от широк спектър заболявания – като започнем от проблемите с нивата на холестерола и стигнем до депресията. Те се чувстват здрави и в много малки случаи при тях се диагностицират физически и психически заболявания.

 

 

Преди да решите да пренебрегнете тези резултати е добре да споменем, че до тях учените достигат след изследвания проведени върху 15 хиляди мъже и жени в продължение на 10 години. Наблюдаваните лица били на възраст между 25 и 35 години. Това е първият такъв труд, който изследва зависимостта между външния вид и здравословното състояние на хората.

 

 

Участниците в експеримента били обединени в пет групи: много непривлекателни, привлекателни, средно привлекателни, привлекателни и много привлекателни.

 

 

Според получените резултати, красивите мъже с 13% по-малко страдат от високи нива на холестерола, 20% по-малко са оплакванията им от високо кръвно налягане, 15% по-малко депресии и 21% от заекване. Красивите жени страдат с 21% по-малко от високо кръвно, 22% от диабет, 12% от астма, 17% по-малко от депресии, 18 на 100 от заекване и 13 % от шум в ушите.

 

 

Мъжете и жените, които били оценени като много привлекателни, оценявали много по-положително здравословното си състояние, имат по-ниско ниво на хроничните заболявания и психическите разстройства.

 

 

Според учените, привлекателността може да бъде свързана с гени, които определят добрите здравословни показатели на човек и повишават вероятността от раждането на здраво потомство.

 

 

Чети и: Анелия си хареса Пламен Димитров

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Закъсняли са това аз одавна го знам!

Още Lifestyle