Зелено, еко и с любов към природата

 

Четвърто издание на Узана Поляна Фест

 

 

ЕкоАкадемия и артателиета, презентационен и дзенцентрове, уникален екопазар на малки производители, включително на български биопродукти от цялата страна и впечатляваща музикална програма за планинските вечери – това ви чака на УзанаПолянаФест 2014.

 

 

За четвърта поредна година, споделящите зеления лайфстайл и отговорни към природата, ще се съберат на станалия вече емблематичен фестивал, който се случва в самия географския център на България – местността Узана, Габрово.

 

 

Входът, както винаги досега е безплатен, а програмата - изобилна палитра от занимания – до едно показващи “възможния друг живот”.

 

 

 

 

В презентационния център ще можете да чуете вълнуващите представяния от хората, които живеят и случват промяната в страната ни за по-осъзнат и чист свят с теми от опазване на биорзанообразието, до това как да създадем общество, което рециклира на 100% отпадъците си.

 

 

Специален гост в програмата на тазгодишното издание на фестивала е Джон Мълроу от Илинойския университет, който с работата си по цял свят разпространява посланието за силата на малките решения да бъдат реалната причина за голямата промяна в мисленето и поведението в съвременното ни консуматорско общество. Градско земеделие, компостиране, иновации в техниките за рециклиране са само някои от темите, които младата звезда от  Илинойс ще засегне на Узана.

 

 

“Много се вълнувам и радвам, че ще имам възможността да споделя с българска публика наученото през годините. Истинската промяна е промяна в мисленето и културата на поведение и именно това е фокусът на моята работа.” Джон работи с общности по цял свят за промяната, която идва отдолу-нагоре, а не е наложена от институции или законодателство. Той ще ни зарази със своята вяра, че промяната на културата ни на потребление може да е ключът към истинската глобалната промяна на 18-и (петък) от 17.30 ч.  и на 19-и юли, събота от 19.00 ч.

 

 

 

 

Програмата на изобщо не се изчерпва с това.

 

 

Освен всички еко-активности като радиопроследяване на костенурки, изкачване на връх Исполин и десетките вълнуващи игри в ЕкоАкадемията, Ви очаква и атрактивна вечерна програма с групите Мерудия, БОНБОГ - Тъпани и Гайди, Funkaround, VoxBox - Skiller и Павел Терзийски и Венци Благоев Jazztet.

 

 

Фокус тази година е връзката между личната и обществена промяна и нуждата от нов подход, който не изключва индивида. Затова и програмата, приютена в дзенцентъра е много по-богата от предходните издания.

 

 

Фестивалът е място, където, според публиката от предни издания “растат отговорно малки земляни” и това се дължи преди всичко на изобилието от образователни игри и лудите ентусиасти, които ги организират, за да заразят децата с отговорно отношение към природата в Детския център.

 

 

Чети и: Красивите хора боледуват по-малко

 

 

В Арт-Ателиетата пък, нов живот ще получава всичко онова, което доскоро сме смятали за ненужно, като ни напомня, че в огледалната страна на консуматорската култура е именно културата на творчеството, в което можем да творим вместо да потребяваме в несвяст.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle