Връчват "Ангели на благодарността"

Ангели под дъгата

 

Инициативата на фондация "Искам бебе" е съпътствана с изложба и филмова премиера

 

 

На 28 март (събота) от 11.00 часа в Националния исторически музей в София, фондация "Искам бебе" ще връчи традиционните си награди "Ангели на благодарността"и ще отбележи осем годишнината от създаването си. Ръчно изработените статуетки се присъждат на отделни личности и институции за принос към каузата на организацията, която работи в полза на хората с репродуктивни проблеми.

 

 

Събитието ще започне с премиерата на 12-минутния документален разказ "Мисия: "Татко", заснет и режисиран от участниците във филма. Чрез кратки интервюта, филмът споделя опита на десет настоящи и бъдещи татковци по трудния им път от искам бебе към имам дете.

 

 

Специалният подарък за годишнината на "Искам бебе" е благотворителната изложба-живопис "Ангели под дъгата" с автор Йорданка Янакиева-Дани. Любопитен факт е, че Дани не е професионален художник, но преди време друга благотворителна кауза я вдъхновява и отключва таланта ѝ да рисува. За три месеца Йорданка Янакиева създава картините, обединени от посланието "Ангели под дъгата", които решава да посвети на каузата на "Искам бебе". Всички средства събрани от изложбата, ще бъдат дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

 

 

На събитието се очаква да присъстват около 350 семейства с дългочаканите им деца, политици и обществени личности.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle