Подариха мед на възрастните хора

 

Сладкият елексир е добит по програмата "Градски пчели"

 

В дома за стари хора на ул. Коматевско шосе 28 в Пловдив живеят 200 човека, като някои от тях са постоянни обитатели там от повече от 20 години. Точно в 12.00 домът се изпълва с радостно оживление – всички се насочват към столовата, а на масите, освен стриктната обедна порция съгласно конкретната диета за всеки човек, има по буркан мед. Хората разглеждат с интерес подаръка и се чудят могат ли да си ги вземат. „Има за всички, и тези с диабета да не се притесняват, сега ще се консултираме с лекарката“, обяснява домакинът на заведението.

 

 

В първите дни на ноември управителите на магазините от веригата HomeMax спазиха обещанието си да дарят меда, който беше добит от пчелите, които отглеждат на покривите на магазините си. От смелата инициатива, която стартира през пролетта, освен извода, че градското пчеларство е възможно, над хиляда човека, живеещи в домове за възрастни хора в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Стара Загора, получиха подарък по буркан мед.

 

 

През март тази година веригата за домашно обзавеждане HomeMax започна да отглежда пчели на покривите на магазините си в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен. Веригата е свързана със земеделските производители, защото продава градинска техника, семена, торове и материали за домашната градина и полага усилия да изгради чрез личното отношение към фермата, биосъобразно отношение към нашата природа.

 

 

Инициативата с кошери върху покривите на магазините стартира в подкрепа на пчеларството у нас и доказа, че това хоби е възможно и при градски условия. За пчелните семейства се грижат опитни пчелари, които са избрани с конкурс. Помагат им много служители, които също имат опит и собствени пчели.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Lifestyle