Млякото може и да вреди

 

Голямото количество млечни продукти тормози червата

 

 

Едва ли някой е подозирал, че може да се появи новина, която да ни предупреждава, че млечните продукти могат да навредят на организма ни. Преди да си направите прибързани изводи, имайте предвид, че само прекомерната употреба на такива продукти  може да доведе до възпаление на чревния тракт. То се причинява от натрупването на „лоши бактерии”, а те се кумулират, заради мазнините в млякото.

 

 

Голямото количество млечни продукти, което приема човек води до промяна на храносмилането и стимулира развитието на вредни бактерии. Според учени от Чикагския университет промененият бактериален баланс увеличава риска от чревни заболявания.

 

 

Специалистите провели следния експеримент - две групи лабораторни мишки били подложени на различен хранителен режим. Първата група приемали храна с ниско съдържание на мазнини. Другата се хранела с мляко и добавки наситени с мазнини.

 

 

Чети: Да ядем картофи!

 

 

Оказало се, че мишките от втората група, започнали да страдат от различни стомашни проблеми. Причината за това се оказали мазнините, които затормозявали смилането на храната. Това от своя страна променило бактериалния баланс, той пък увеличава риска от различни стомашни заболявания.

 

 

Какъв е изводът, който всеки може да направи? За доброто функциониране на стомашно-чревния тракт трябва да се приема храни с ниско ниво на мазнини.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle