Електрическото такси на Yellow тръгна официално

 

Иван Велков от Столичния общински съвет подкрепи проекта

 

 

Няколко месеца тестове бяха нужни на Yellow Taxi да изпробват KIA Soul EV за редовно такси в София, след което стана ясно, че има смисъл и от тази седмица електрическото такси е вече официално част от автопарка на компанията, и всеки клиент може да си го поръчва или случайно да го хване.

 

 

В офиса на компанията беше проведен водосвет по повод официалното стартиране на таксито. На събитието присъстваха партньори и приятели на Yellow, сред които КИА Моторс България, Моторола България, ЗАД Булстрад, MasterCard, доц. Др. Трайков преподавател в ТУ университет, както и дебютантът в Столичния общински съвет Иван Велков от ПП "Зелените“, който сподели, че според него това е важен проект за града.

 

 

Ползването на електрическо такси, освен удобно за клиентите е полезно и за развитието на столицата. „Изседванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили. Едно електрическо такси произвежда нулеви CO2 емисии. Така можем да дишаме много по-добре. Този факт е особено важен за големите градове като София, в които смога от въглеводороди и азотни оксиди в съчетание, обилно замърсяват въздуха. Мечтая си един ден по улиците да виждаме само такива таксита и децата ни да дишат по-чист въздух“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi. „Освен това всички собственици на електрически превозни средства са добре дошли да заредят безплатно своите електромобили в нашия офис на на ул. „Н. Габровски“ 1“, допълва Кокошаров.

 

 

Част от иновациите, които фирмата пуска са изцяло новата апликация (Yellow Taxi 91119 app.), позволяваща да поръчаш такси с един click и да се разплатиш с карта. Компанията разполага с над 1000 модерни таксиметрови автомобила, обслужващи цялата столица, това я нарежда на предни позиции освен количествено, така  и в технологичен план, сред таксиметровите автомобили в източна Европа.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Lifestyle