"София Диша" за седма година

 

Летният градски фестивал ще освободи централни улици от движение

 

 

На 14 август (неделя), мултижанровният фестивал за градска култура – София Диша продължава на улица „Московка“. Централната софийска улица ще бъде превърната в пешеходна зона и следваща локация на градския празник, от паметника на В. Левски до ул. „Г. С. Раковски“, от 16:00 до 22:00 часа.

 

 

Тази неделя може да видите изложба - склуптора на Златин Орлов и Румен Панайотов, на пресечната улица „Париж“ 1. Двамата автори ще покажат творби изпълнени в камък и метал в екстериорна среда. Златин Орлов е преподавател в Националната художествена академия, работи в областта на съвременната метална пластика, негова творба е част от постоянната експозиция на Националната художествена галерия.  Румен Панайотов е съвременен български автор, който работи в сферата на пластичните изкуства, а негови творби са част от колекциите на европейски компании и институции.


Част от представянето на младите, български творци, е и инсталацията на Стела Ганчева – „Болка“. Обектите са изработени от дърво, хартия, пластмаса, плексиглас, гума и др., с идеята за създаване на съвременна пластика и нови перспективи. Чрез материалите, които използва Стела Ганчева показва връзкатa между прозрачното и плътното, тежестта и лекотата, здравината и крехкостта. Точно, както са направени човешкият ум и тяло.

 

 

По време на фестивала ще слушаме музика от Sound Ninja, които ще представят мобилно, музикално студио, в което ще демонстрират най-новите техники и програми за индивидуално и споделено музициране. Sound Ninja Music Academy е първата и единствена по рода си академия по софтуерно продуциране на музика, миксиране, DJ-инг и контролери в България.

 

 

Отново ще има литературни четения и представяния на млади, български писатели от издателство Колибри и издателство Асеневци. Бързи езикови умения по български и немски език устаниците ще получат, ако се включите в работилницита на Lingucards, а най-новата лятна програма на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts ще има три прожекции по време на фестивала – от 16:00, 18:00 и 20:00 ч.

 

 

Творческа зона „Staropramen“ е в подкрепа на младите български творци и ще предложи различни забавни активности за посетителите по време на #Golden Hour моментите.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Lifestyle