Със смартфон в ръка обикалям по света

 

Модерния турист ще познаем по смартфона

 

 

Новите технологии променят начина ни живот с всеки изминал момент. Бавно и неусетно ставаме жертви на различни джаджи и удобства. Смартфоните, с които повечето от нас разполагат, променят не само начина ни работа, ежедневието ни, но и начина на пътуване и дори най- сладката част от живота ни- лятната ваканция.

 


Модерният турист е хиперсвързан и винаги геолокализиран и ще задълбава все повече във връзката си с интернет.

 


Вдъхновение, планиране, резервация

 


Всеки един от тези етапи или поне по- значителната част от тях, вече се правят само онлайн. Социалните мрежи, са важен инструмент в избора на дестинация, средство за транспорт, избор на хотел и т.н.

 


Туристът със смартфон, е проактивен, взискателен, изискващ все по- добро качество и услуги от избраната марка. Тук не говорим за модела телефона, а за марката на фирмата предлагаща съответна туристическа услуга. Ако остане доволен от полученото, смартфон туристът е много по- лоялен от останалите и най- вероятно ще прибегне отново до същия хотел, пакет или локация.

 

 

Ако сте в туристическия бизнес е добре да помислите за качеството на вашето онлайн присъствие, както и на предлаганата връзка с глобалната мрежа, защото модерният турист, въоръжен със своя смартфон, ще ви открие чрез него, ще резервира и посети пак благодарение на него. И ако остане недоволен, бъдете сигурни, че за броени минути, за издънката ви ще разберат още десетки ваши настоящи или потенциални клиенти.

 

 

Ако пък остане доволен, очаквайте още много, геолокализирани, онлайн и въоръжени със смартфони клиенти, които са туристите на бъдещето.

 

 

Още Lifestyle