Жените вече са по - умни от мъжете

 

За първи път от 100 години насам, дамите повеждат в тестове за IQ

 

 

Нови изследвания на нивото на IQ, отреждат преднина на нежния пол пред силния. Такива са показаните резултатите в Западна Европа, Канада, САЩ, Аржентина, Естония, както и в Нова Зеландия.

 

 

Повече от век жените не са постигали такова ниво на провежданите тестове за интелигентност.  Мъжете са били по-умни, но явно днес нещата са променени. Причината за доброто представяне, може би се дължи на таланта на жените да бъдат многофункционални.

 

 

Чети: 5 професии добри не само за мъже

 

 

Първите резултати на този тип изследвания дават на мъжете преднина с около пет пункта. Устойчивата тенденция в резултата накарало учените да мислят, че са налице генетични различия между женския и мъжки интелект. През последните години обаче, резултатите показвани на тестовете за IQ започнали да стопяват традиционната разлика.

 

 

На какво се дължи добрият резултат на жените?

 

 

Учените смятат, че повишените нива на IQ са резултат от многофункционалността на дамите, които могат с лекота да вършат едновременно няколко дейности. Дори в домакинската работа, жената може да съчетае проверката на домашните на децата с готвене, чистене и даже да не изпуска сюжета на сапунения сериал.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle