Отказваме цигарите с показалец и среден пръст

 

Един лесен метод позволява да забравите за порока

 

 

В тези трудни времена за пушачите, все по-често се търсят варианти за заместване на никотиновата зависимост. Вместо електронни цигари, дъвки, хапчета и други, можем просто да използваме показалеца и средния си пръст. Но под ръководството на терапевт, който да ни  посочва кои са енергийните точки, които да докосваме с тези два пръста. Успоредно се изговаря и определен набор от думи – метод, заимстван от психотерапията. Ако съумеем да повлияем на подсъзнанието, да мислим по-положително и „да се заобичаме повече”, възможността да откажем цигарите е голяма.

 

 

Методът е съчетание от така наречените техники „Биофийдбек” и „Техника за емоционална свобода”. Състои се в потупване на определени енергийни точки на лицето (под нослето, между веждите и др.) в определена последователност. Когато сме в затворено помещение например и ни се пуши, та две не виждаме, този метод спокойно може да ни помогне да издържим още малко без цигара и да не излизаме навън.

 

 

 

 

„Всеки е способен да преодолее зависимостта със силата на мисълта”, категорична е Ценка Местанска – единственият български терапевт по „Биофидбек” и дипломиран магистър по психология. Освен за отказване от цигарите, техниките й помагат за отслабване, лекуване на стари ставни болежки, стимулиране за енергия и тонус и др. Поради зареждащата сила на терапиите и масажите й, нейни пациенти са ред звезди, които водят динамичен живот.

 

 

Чети: От скука трупаме килограми

 

 

Сред най-често срещаните причини да започнем цигарите са развод, раздяла, присъединяване към нова социална група, преместване на местоживеене или училище и др. Обикновено пропушваме заради емоции, като стрес, обида, разочарование, потиснат гняв.

 

 

По методите на „Биофийдбек” и „Техниката за емоционална свобода” трябва да се освободим именно от тези емоции, които са се натрупали с времето и, оставайки в нас, ни пречат. Също така е важно да се открие какво в пушенето ни носи удоволствие - изваждането на цигарата от пакета, вдишването на цигарения дим, издишването, позата с цигара... и да се работи конкретно по изкореняване на тези зависимости.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle