Да се радваме на здрави нокти през почивката

 

Гъбичните инфекции са често срещан проблем, но вече съществува ново, безболезнено лечение с лазер

 

 

Гъбичките са чести срещана инфекция на зоната под ноктите (обикновено на краката), която се храни от кератина в тях. Но този проблем засяга хиляди българи и е не само естетически, но може да бъде болезнен и да предизвика трайно увреждане на ноктите. Привържениците на басейните, фитнес залите (като цяло влажни места), на педикюра, когато се поддържа съмнителна хигиена на инструментите и диабетиците са сред честите жертви на гъбичките.

 

 

 

Проблемът е, че инфекцията е трудно да бъде изкоренена. Обикновено лечението е комбинирано – от една страна локално се прилагат различни апарати, а от друга – се приемат и медикаменти през устата. Локалното третиране има много ниска степен на ефикасност, а оралното може да има неприятни странични ефекти. Друг проблем е, че лечението е продължително, между шест и дванадесет седмици.

 

 

В САЩ и някои държави в Европа, навлиза нов метод на лечение с лазер, наречен PinPointe FootLaser. Твърди се, че ефикасността му е висока,тай като лечението се извършва чрез топлина, която унищожава спорите на гъбичките. Обикновена са необходими между една и три процедури за окончателното решение на проблема. Минусите са, че все още не се знае в дългосрочен план дали проблемът рецидивира, високата цена на процедурата и непредлагането и у нас за момента.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle