83 милиона фантома във Facebook

 

Социалната мрежа оповести данни за фалшивите си абонати

 

 

Имате ли приятели във Facebook, които никога не сте виждали на живо? Ако е така, дали не ви се прокрадва капка съмнение, колко истински са те?

 

 

Не искаме да ви объркваме Facebook вселената, но след оповестената от социалната мрежа информация, може и да погледнете по по-различен начин приятелите си. 83 милиона профила може да се окажат неистински. 955 милиона са активните потребители на Facebook, от тях „въпросителните” са 8.7%. Те се разпределени в три групи:

 

 

1. Акаунт допълнение на основния. Това е най-голямата група. По причини от различно естество, абонатите предпочитат да поддържат два профила. Единият „представителен” за близки приятели и колеги, другият за по-свободни контакти. Именно вторият вид подадат тук.

 

 

2. Следващата група е на „некоректно класифицираните профили”. Поради незнание на абоната, грешка или друга причина, потребителят е създал профил на организация или нечовешко създание (домашен любимец) като личен профил.

 

 

3. В последната група са т.нар. „нежелани акаунти”. Тук се включват профилите, които нарушават правилата на социалната мрежа, изпращат спам или друго нежелано съдържание.

 

 

Това сочат данните от социалната мрежа. Ако още не сте харесали нашата страница във Facebook, направете го още сега.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle