Да похрупаме пуканки, но домашни

 

  • С вкусове за всеки

 

Пуканките отдавна са се превърнали във вкусен и обичан аперитив. Освен това мнозина го харесват, заради полезността на царевицата. Но какво се крие под опаковката?

 


Има значение, защото допълнителните съставки са тази, заради които можете да преосмислите отношението си към белите изкушения. Сред тях, зехтин, масло и сол.

 

Да не говорим, че в пуканките за микровълнова можете да откриете и още мазнини, които може би не желаете. Ако прибавим и недобрата слава на микровълновата като електроуред, май може и да ви откажем от този царевичен продукт.  Но сме далеч от тази цел.

 

Пуканките за полезни

 

За това ще добавим, че са богати на минерали (фосфор, магнезий и др.), 100 грама пуканки съдържа 370 Kcal. Да не забравим и полифенолите, които каротеноидите правят пуканките отличен антиоксидант.

 


Ако страдате от наднормено тегло или затлъстяване ще ви посъветваме да избягвате консумацията на тези лакомства.

 


Ако пък сте пристрастени към консумацията на пуканки, няма лошо, но и за вас имаме съвет- правете си ги в къщи по класическа рецепта и в тиган. Така ще се лишите от излишни мазнини и подобрители.

 

Единственото, което можете да добавите е щипка сол, приятели и може би и някой хубав филм. За  неговия избор, можете да хвърлите едно око в „Кино & TV” в нашия сайт.

 

 

 

Още Lifestyle