The Doors Live At The Bowl ’68

 

Историческото шоу на бандата е възстановено от негативите на оригиналната камера

 

 

Ден след Деня на Независимостта, The Doors предоставят изобилие от фойерверки, когато на 5 юли 1968 година легендарният квартет свири в Hollywood Bowl, един концерт, за който се смята, че е най-добре заснетото шоу на бандата. За първи път записът от историческия спектакъл е старателно възстановен с помощта на  оригиналните негативи на камерата и аудио звука е ремиксиран и мастериран от инженера на групата, Bruce Botnick.

 

 

Тази нова реставрация предлага зашеметяващо визуално подобрение на по-ранните версии и ще даде на феновете възможно най-голяма близост до лайв изпълнението рамо до рамо с Morrison, John Densmore, Robby Krieger и Ray Manzarek, който изказва мнението: “Можете да го чуете така сякаш сте били в Hollywood Bowl на сцената с нас.”

 

 

“Live At The Bowl ’68” ще съдържа три неиздавани досега парчета от шоуто. Технически проблеми със записването на "Hello, I Love You", "The WASP (Texas Radio And The Big Beat)" и “Spanish Caravan” са попречили издаването им в миналото. Сега, чрез старателно възстановяване на звука, и трите песни ще бъдат включени, като по този начин за първи път концертът ще бъде на разположение в своята цялост.

 

 

Чети: Gotye направи YouTube Orchestra Remix

 

 

“Live At The Bowl ’68” – окончателният вариант на този концерт – идва на 23 октомври в няколко формата. Eagle Rock Entertainment ще представи концерта в Blu-Ray и DVD. Rhino ще издаде ремиксираното аудио на целия концерт на CD и двойно LP.

 

 

 

 

Включени в допълнителното съдържание са “Echoes From The Bowl”, пътят на The Doors към Hollywood Bowl; “You Had To Be There”, спомени от изпълнението на The Doors на Bowl; “Reworking The Doors”, един задълбочен поглед върху това как е възстановен филма; и три бонус изпълнения: “Wild Child” от “The Smothers Brothers Show” през 1968, “Light My Fire” от “The Jonathan Winters Show” през декември 1967 и една версия на “Gloria” на Van Morrison със специално създадени визуални ефекти.

 

 

Jeff Jampol, мениджър на The Doors и продуцент на филма, казва: “Изпълненията на живо на The Doors са шаманско пътуване в един мрачен рокендрол психеделичен театър – една въртележка от горещ рокендрол, поезия, опасност, драма и необуздана музикална виртуозност. Заснето, когато The Doors са на върха на своите творчески сили в една от най-великите зали в света, този чисто нов поглед на нещата, редактиран и миксиран, ме накара да се влюбя  сто пъти,  отново и отново."

 

 

Geoff Kempin, изпълнителен продуцент на Eagle Rock казва: “The Doors бяха една от най-невероятните лайв банди изобщо – искахме чрез използването на топ технологиите да направим така, че всеки един да може да оцени и да се наслади на феномена The Doors, уловени в своя връх на 5 юли 1968”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика