20 години Oстава

 

Групата ще отбележи юбилея си със специален концерт на 29 август

 

 

Остава ще отпразнуват 20 години от създаването си с концерт в края на лятото. Събитието ще се състои на 29 август от 19.30 часа в Pork Pie, София (Борисовата градина).

 

 

На концерта групата ще изпълни емблематични песни от петте си албума, които публиката рядко чува, неиздавани парчета от предстоящия, както и очакваните си хитове, сред които – двата най-нови сингъла от 2012-а – „Лека нощ” и „Един момент – комбинирай ме с теб”. Разбира се, преди и заедно с Остава на сцената на клуб Pork Pie ще излязат много гост-музиканти и приятели, дълбоко свързани с историята на групата.

 

 

Чети: The Doors Live At The Bowl ’68

 

 

Група Остава е сформирана от китариста Георги Георгиев, басиста Боян Петков и първия им барабанист – Драгомир Димитров някъде през 1992 година в Техническия университет в Габрово под името „Добре дошли в Остава”. По-късно към тях се присъединяват Свилен Ноев и Даниел Петров. В първите години бандата репетира в Казанлък, след това, заедно с Bluba Lu и Wickeda създават лейбъла „Жълта музика” и се преместват в София. 8 години след началото, през 2000 година излиза първият им албум „Пинг понг”.

 

 

Днес Остава и техният стил, съчетал най-доброто от бритпопа, инди рока и ню уейва, са неотделима част от историята и настоящето на българската алтернативна музика. И на 29 август всички фенове ще могат заедно с групата да отпразнуват юбилея и отново да се потопят в красивата меланхолия, сурови китари, поетични текстове и познати мелодии.

 

 

В момента Остава са: Свилен Ноев – вокал, акустична китара, Георги Георгиев – китара,вокал програминг, Даниел Петров – барабани, Алекс Марбург – китара, Боян Петков – бас.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика