Joe Cocker пусна препремиерно "Fire It Up’"

 

Албумът със същото име ще излезе на 2 ноември

 

 

След повече от 40 години в музикалния бизнес, легендарният британски изпълнител и многократен носител на наградата Грами, Джо Кокър продължава да е сред най-успешните и обичани артисти в света. Спечелил сърцата на милиони хора по света с уникалния си глас и емоционални изпълнения, той обяви излизането на 23-ия си студиен албум, озаглавен "Fire It Up". У нас албумът ще се издаде в деня на световната премиера 02.11.2012 от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

 

 

Последният албум на Джо Кокър "Hard Knocks" излезе през 2010-та и регистрира платинени продажби. За записите на новия албум, Джо Кокър работи отново с продуцента Мат Серлетик и екипа на „Californian Emblem studios”.   Мат Серлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Carlos Santana и други) и Джо Кокър продуцират 11 нови песни за албума "Fire It Up", които записват през есента на 2011-та и пролетта на 2012-та година. 

 

 

За работата си отново с Джо Кокър, Серлетик казва: “Преминахме на ново ниво. Развълнуван съм от новите и различни елементи, които вкарахме в този албум – имаме страхотен класически соул, емоционални балади, енергични парчета и всяка песен има своето място в албума.

 

 

Чети: Саундтракът на "Кецове" вече се продава

 

 

Джо Кокър добавя: „Създаването на албум е като рисуването на картина – 12 песни, 12 различни цвята.. Не мога да творя само в един цвят”. Разнообразието в албума се определя от песни като "Eye On The Prize", написана от Marc Broussard от Ню Орлиънс, автор и на  "Hard Knocks";  "I’ll Walk In The Sunshine Again", създадена от Кейт Ърбан , един от най-успешните изпълнители и композитори с платинени продажби. За нея Джо Кокър казва „Това е кънтри песен, но не съвсем..Обещавам, че ще останете изненадани” ; парчето "The Letting Go" е написано от триото -   Чарли Евънс, младата британска блус/соул певица Джос Стоун и носителят на Грами - Греъм Лайл.

 

 

Едноименна песен "Fire It Up", определена за първи сингъл от албума, е дело на творческия тандем - Alan Frew, Johnny Reid и Marty Dodson. „Fire It Up” притежава силен текст и завладяващи хорови изпълнения с характерната страст на Джо Кокър.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика