Боб Дилън с нов албум през септември

 

Музикантът отбелязва 50 години звукозаписна дейност

 

 

На  11 септемви 2012г. излиза новият албум на Боб Дилън „Tempest” от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Албумът ще е в стандартна и делукс версии и съдържа 10 нови песни. С издаването на „Tempest” легендарният музикант ще отбележи 50-годишен юбилей от началото на една изключително успешна звукозаписна кариера. Началото се поставя през 1962г. с едноименния дебютен албум ‘Bob Dylan’ (Columbia Records).

 

 

„Tempest” е 35-ят студиен проект на Боб Дилън, който излиза след суперуспешния „Together Through Life”(2009). Продуцент на албума е самият музикант под творческия псевдоним Джак Фрост.

 

 

Албумът съдържа 10 нови песни включително и трибют към Джон Ленън с парчето "Roll on John" със семпли от класиките на The Beatles - "Come together right now" от албума "Come Together" и "I heard the news today, oh boy" от албума "A Day in the Life". Едноименната песен от албума е 14 минутна музикална поема, посветена на потъването на Титаник, насочвайки ни към сцена от филмовия бестселър на Джеймс Камерън от 1997г. и вдъхновена от играта на Леонардо Ди Каприо. Хорът в "Pay in Blood" от албума включва щрихи от песента "I'll pay in blood, but not my own".

 

 

 

 

Последните четири студийни албума на Боб Дилън се определяни от редица световни музикални издания и редактори като най-добрите проекти в цялата 50 годишна дискография на музиканта. Платиненият „Time Out Of Mind” от 1997-ма печели няколко статуетки Грами включително и за „Най-добър албум на годината”. Албумът „Love and Theft” (2001), също сертифициран с платинен статус на продажби, е с няколко номинации за Грами и отличен в категорията „Най-добър съвременен фолк албум”.

 

 

Чети и: Mick Hucknall със солов албум

 

 

Тази година, президентът на САЩ Барак Обама награди Боб Дилън с най-високото държавно отличие - Медала на свободата. През 2008г. Боб Дилън беше отличен с почетна награда "Пулицър" за „Цялостен принос върху популярната музика и Американската култура чрез въздействието на лирическите си композиции и тяхната поетическа сила”. От 1990 година, Боб Дилън е носител на титлата „Командор на Ордена на Френската Република за изкуство и литература”. През многогодишната си кариера, изпълнителят получава  множество отличия и награди, а класация на сп. „Ролинг Стоун“ го определя като вторият по значение артист в историята на популярната музика след Бийтълс.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика