Kelly Clarkson владее Щатите, Gotye Европа

 

Миналата седмица Justin Bieber беше заплашен със съд, Madonna – обвинена, че рекламира наркотици, а Paul McCartney ни помоли да не сравняваме One Direction с Beatles


В класациите – музика от филма Hunger Games и много заявки за летни хитове.

Започваме с момчетата от Hot Chelle Rae. Te са от Нешвил, Тенеси и последният им хит I Like It Like That достигна номер 15 в щатския еърплей. Новото от тях е със заглавие Honestly.


 

Hot Chelle Rae с вокалите на симпатягата Ryan Keith Follese представиха характерен за тях (и за американската колежанска музика) саунд – китарки, перкусии и заявка за ТОП 20. В първата седмица от излизането си Honestly се оказва на номер 46.

В последния сезон на британския X Factor  съдийският панел беше обновен и на мястото на Cheryl Cole се появи Tulisa Contostavlos. Преди това Tulisa беше част от групата N-Dubz. Тя е вторият член от бандата, който се пробва соло. Dappy вече успя да се наложи самостоятелно и сега е неин ред.Песента Young излиза на 18 май на музикалния пазар и дотогава изглежда, че ще се радва на голяма подкрепа от радиостанциите. Потенциалът на хита е голям и няма да се учудим ако оглави чарта за продажби на Острова.

Все още чакаме видео от Drake. Миналата седмица денят ми започваше с отваряне вместо на новинарските сайтове с Twitter акаунта на Drake и най-обнадеждаващото, на което попаднах беше това:

 

Ето и новото на дуета от Брайтън Rizlle Kicks, Traveller’s Chant. Парчето е от албума Stereo Typical, в който може да се открият Down With TheTrumpets и Mama Do The Hump. И в този сингъл те ни се представят като британски тийнейджъри, които нямат намерение скоро да пораснат.

 
Навремето като деца се обаждахме на случайни номера и казвахме на тотално непознати, че им отиваме на гости. Сега има Twitter и Justin Bieber  го използва умело за шеги от този сорт. Именно там на 19-те милионата си фолоуъри той написа номер без последната цифра и след това „Call Me Now”. Най-пострадали са една баба и един мъж, които сега смятат да го съдят. Според TMZ адвокатите на хлапето предложили билети за внуците на бабата  за концерт на Bieber,  а на мъжа – подкрепа в негов онлайн проект. Имало и някаква сума пари. Това може да им се стори достатъчна компенсация за над хилядата получени обаждания.

 

Междувременно, в Интернет се появи и тийзър на видеото на новия му хит Boyfriend.

 


Hunger Games е вече по кината. Момче и момиче участват в схема, в която трябва да се бият до смърт на живо по телевизията, но сестрата на момичето решава да се включи доброволно вместо нея. Филмът разбива рекорди в бокс офиса, а музиката към него започва пътя си към върха. Две от песните от саундтрака са изпълнени от Taylor Swift. Актуалният сингъл Eyes Wide Open беше най-добавяният в станциите в Америка...разбира се след Boyfriend на Justin Bieber.


Когато Turn Up The Music излезе заложих на първо място в официалният британски TOП 40 и ето, че това стана факт през уикенда. Междувременно Breezy пусна още един сингъл от Fortune (албумът излиза на 8 май)- r’n’b трака Sweet Love, в който не се губи време, а се започва веднага от вратата: „Baby let’s get naked/just so we can make sweet love). Chris Brown пусна и видео към How I Feel, в което рапира на своя Apple.

 4 седмици номер едно в класацията на британските радиостанции в Radimonitor Somebody That I Used To Know. Това е песента, която за малко да не бъде дописана. За BBC Gotye казва „Ударих на камък след като написах първия припев и ми отне няколко седмици да реша дали да продължа с втория куплет”.

 Без промени в чарта на MediaBase 24/7, който следи за излъчванията в Щатите. David Guetta и Nicki Minaj не успяха да изместят Kelly Clarkson и тя остана 4-та седмица на върха със Stronger. В момента Kelly се подготвя да участва в новото ТВ шоу Дуетите, където ще пее с амбициозни млади артисти.

 

 

Спокойно мога да кажа, че Kelly се подготвя и да отстъпи първото място на The Wanted.

 

Още музика