Call Me May Be - шампион и в чарта на британските станции

Британските радиостанции заложиха на сигурното

 

След като две седмици Carly Rae Jepsen оглавяваше върха в класацията за продажби на Острова, плейлист мениджърите смело дадоха максимална ротация за Call Me May Be. По този начин 26 годишната канадка успя да измести Emeli Sande и хитът й стана новата най-излъчвана песен във Великобритания според Radiomonitor.

 


Call Me May Be е дебютът на Carly за Европа и Щатите, но тя е позната от дълго време в родната си Канада. През 2007 достига челната тройка в Canadian Idol и в следващите две години издава четири сингъла, но едва в края на 2011 успява да прескочи границите със своята музика. За изминалата седмица последният й хит е бил излъчен 3,632 на Острова и регистрирал близо 60 милиона импресии.

 


Основни претенденти на Jepsen за първото място през следващата седмица са Starships на Nicki Minaj и We Are Young на Fun.. Последната отбелязва скок от 20 места и достига номер 8.

 

 


Цели осем нови попълнения в класацията на 40-те радио хитове в Англия като най-доброто влиза на 27-мата позиция. Tulisa, познатата от съдийския панел на последния сезон на X-Factor и от бандата N-Dubz, вкарва лятно звучене и темата за младостта в Young.

 


Силен дебют и за The Wanted.  Chasing The Sun започва пътя си към върха от 32-ро място и дава заявки за един от най-горещите летни хитове. Официалното видео към трака беше заснето в Лос Анджелис  и един от малцината имали шанс да видят част от него е бил Justin Bieber, който останал възхитен. Междувременно , момчетата изпълниха песента на живо в американския The Voice.

 

 


Албумът Looking For Myself на Usher предстои да излезе през юни. Артистът го определя като „революционен поп”. Пилотният сингъл Climax e дело на Diplo, за когото в The Guardian написаха „Diplo – мъжът, който доведе Usher до климакс” (като тук не става въпрос за менопауза, а за най-силната точка от даден момент, предимно сексуален). В интервю за изданието продуцентът разказва, че в песента той описва миг от живота си, в който е бил толкова щастлив с едно момиче, че бил готов да умре.  „Не умрях, животът продължи, а този миг беше отлетял. Усещането беше тъжно, но в същото време и красиво.” 

 

 

Тази носталгична концепция е в основата на историята,  а  намесата на Usher е била да даде насоката, че идеята му с този сингъл като усещане е да пренесе един стриптийз клуб на стадиона. Climax продължава да се изкачва в еърплей чарта на Острова и вече е на номер 28.

 

Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за миналата седмица според Radiomonitor:

 


1. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 


2. Emeli Sande – Next To Me

 


3. Nicki Minaj - Starships

 

 

 


 

Още музика