Led Zeppelin - "Celebration Day"

 

Aудио и видео от паметния концерт на групата от 2007 година ни очаква на 19 ноември

 

 

На 10 декември 2007 година Led Zeppelin се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Това, което последва, е над двучасово шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, с който успява мигновенно да стане част от легендата на Led Zeppelin.

 

 

Към основните членове - John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят заедно 16 песни от техния богат каталог, включително и ключови парчета като “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

 

 

Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

 

 

Филмът Celebration Day ще види световна премиера от Omniverse Vision на 1 500 екрана в над 40 територии на 17 октомври. Кино прожекциите ще бъдат последвани от премиери в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и други големи градове. Билети за публичните прожекции ще бъдат на разположение от 13 септември чрез ledzeppelin.com.

 

 

Чети и: Matchbox Twenty застанаха на върха с "North"

 

 

Celebration Day ще бъде достъпен в множество видео и аудио формати на 19 ноември през Swan Song/Atlantic Records. Повече детайли около изданието ще бъдат обявени скоро.

 

 

Освен това Led Zeppelin са избрани за едни от получателите на Kennedy Center Honors за 2012 година. Бандата ще бъде почетена на годишната церемония, която ще се проведе на 2 декември във Вашингтон, САЩ.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика